Συνήθεις Ερωτήσεις

Πρόσβαση και Διαμονή

1. Που πραγματοποιούνται οι Εμπειρίες και πως θα προσεγγίσω τη Νομαδική Βάση;

Η βάση μας είναι ένα αλπικό λιβάδι σε ιδιωτική δασική έκταση, που βρίσκεται στη θέση Παλούμι, στα όρια των Νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Σε πολύ κοντινή απόσταση, βρίσκονται τα χωριά Ρεντίνα Καρδίτσας και Φουρνάς Ευρυτανίας. Βρίσκεται σε απόσταση 1 ώρας και 10 λεπτών από την Καρδίτσα και 1.5 ώρας από το Καρπενήσι.

Η πρόσβαση στη βάση μας γίνεται μετά από οδήγηση 4χλμ βατού χωματόδρομου, αφήνοντας την επαρχιακή αρτηρία.

Κατά την επιβεβαίωση της κράτησης, σας παρέχουμε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την τοποθεσία μας και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτήν.

Στην περίπτωση που κάποιες δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε διαφορετική τοποθεσία, θα σας παρέχουμε και πάλι αναλυτικές οδηγίες κατά την επιβεβαίωση της κράτησής σας.

2. Υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα κοντά στη Νομαδική Βάση;

Τόσο στο Νομό Καρδίτσας όσο και στο Νομό Ευρυτανίας, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ αξιόλογων καταλυμάτων για τους συμμετέχοντες στις εμπειρίες μας. Κατά την επιβεβαίωση της κράτησης, μπορούμε να σας παρέχουμε λίστα προτεινόμενων καταλυμάτων.

Εμπειρίες

1. Τι περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής σε κάθε Νομαδική Εμπειρία;

Στην τιμή του εισιτηρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε εμπειρίας συμπεριλαμβάνονται όλα τα προσφερόμενα ποτά, τα ελαφριά γεύματα ή τα πλήρη γεύματα πέντε πιάτων κατ’ ελάχιστον.
Επιπλέον, στα εργαστήρια περιλαμβάνονται θεματικές παρουσιάσεις και περιηγήσεις στο δάσος με τη συνοδεία οδηγού.

2. Ποια είναι η κατάλληλη ενδυμασία για τη συμμετοχή στις Νομαδικές Εμπειρίες;

Όλες μας οι εμπειρίες πραγματοποιούνται στη ύπαιθρο. Για το λόγο αυτό θεωρούμε κατάλληλο ρουχισμό, άνετα και ζεστά ρούχα. Ακόμη προτείνουμε να έχετε μαζί σας και ένα αδιάβροχο πανωφόρι. Τα παπούτσια που θα επιλέξετε, πρέπει επίσης να είναι άνετα, κατάλληλα για την ύπαιθρο και κατά προτίμηση να αγκαλιάζουν τους αστραγάλους.

3. Πώς προστατευόμαστε από έντονες καιρικές συνθήκες;

Λόγω του υπαίθριου χαρακτήρα των εμπειριών μας, υπάρχει η πρόβλεψη προστασίας από τη βροχή για τη πραγματοποίηση των γευμάτων, των εργαστηρίων και των αποστάξεων. Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται μόνο με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες.
Σε περιπτώσεις έντονων φαινομένων εξετάζουμε τη δυνατότητα πραγματοποίησης των εμπειριών, τηρώντας πάντα τους κανονισμούς ασφαλείας.

4. Υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στις Νομαδικές Εμπειρίες;

Γενικά, στις Εμπειρίες μας μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και απαιτήσεων κάποιων εμπειριών ενδέχεται αυτές να μην ενδείκνυνται για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 12 ετών. Για τέτοιες περιπτώσεις, θα γίνεται σαφής αναφορά στην περιγραφή των προγραμματισμένων Εμπειριών.

5. Μπορώ έχω μαζί το κατοικίδιό μου;

Τα κατοικίδια γίνονται δεκτά κατόπιν συνεννόησης.

Ειδικές Προβλέψεις για τα Γεύματα

1. Προσφέρετε χορτοφαγικά γεύματα;

Η γαστρονομική μας φιλοσοφία υπάρχει δυνατότητα να εναρμονιστεί με χορτοφαγικές επιλογές πιάτων, είτε κατά περίπτωση είτε συνολικά.
Συγκεκριμένα, ως εναλλακτικά σε ένα μη χορτοφαγικό γεύμα, μπορούμε να συμπεριλάβουμε χορτοφαγικά πιάτα για έναν ή περισσότερους από τους φιλοξενούμενούς μας.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού ενός εξολοκλήρου χορτοφαγικού γεύματος ανοιχτού ή ιδιωτικού.

2. Υπάρχει πρόβλεψη για περιπτώσεις τροφικής δυσανεξίας/ αλλεργίας;

Λόγω της εποχικότητας που ακολουθούμε στην επιλογή των υλικών, διαμορφώνουμε τα γεύματά μας ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο στη φύση. Σε περίπτωση ύπαρξης διατροφικής δυσανεξίας ή αλλεργίας, θα πρέπει να μας ενημερώνετε πριν την κράτηση, ώστε να εξετάζουμε αν είναι εφικτή η ανεύρεση λύσης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Σε περίπτωση που υπάρξουν ακυρώσεις, σε κάποιο ανοιχτό γεύμα ή δραστηριότητα, οι κενές θέσεις που προκύπτουν θα επαναδιατίθενται για κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας, επτά ημέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία πραγματοποίησης της δραστηριότητας.