Εμπειρίες

“τραπέζι στημένο καταμεσής στη φύση, βότανα φυτρώνουν κάτω από αυτό, πευκοβελόνες, αγκάθια από κάστανα και φύλλα από αγριοφραουλιές βρίσκονται σκορπισμένα ολόγυρα”

H.D. Thoreau

Νομαδικά Γεύματα Στην Ελληνική Φύση

Συλλέγουμε από την  άγρια φύση, τα  χόρτα, τα βότανα , τα μανιτάρια, τα φρούτα.  Παίρνουμε από κυνηγούς και ψαράδες τα κυνήγια τους. Από αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, αλεύρια, γάλατα, ελαιόλαδα, βούτυρα, κρέατα και λαχανικά.

Το χειροποίητο ψωμί

Παρουσιάζουμε την ιστορία της αρτοποίησης στο χώρο της Μεσογείου και ζυμώνουμε ψωμί με ελληνικές γηγενείς ποικιλίες και φυσικό προζύμι. Ψήνουμε τη ζύμη σε υπαίθρια φωτιά και γευόμαστε το ψωμί με λάδι άγριας ελιάς και βότανα.

Μαγειρεύοντας Στη Φωτιά

Η ελληνική κουζίνα, της διαύγειας και της σαφήνειας των αισθήσεων, όπως αποκαλύπτεται από παραδοσιακές συνταγές της υπαίθρου.  Αντίκρυ στις φλόγες, μέσα στο χώμα ή σε χειροποίητους φούρνους, μαγειρεύουμε σε χαμηλές ή ψηλές θερμοκρασίες, κρέατα, λαχανικά και παραδοσιακά πιάτα.

Συλλογή άγριας τροφής και μαγειρική σε υπαίθρια φωτιά

Είναι  γευστική αποκάλυψη, όταν δοκιμάζεις ένα βατόμουρο που μόλις μάζεψες στο δάσος. Είναι μαγειρική ουτοπία όταν αρωματίζεις τα μανιτάρια και τα χόρτα που έχεις στο καλάθι σου, με ρίγανη και θυμάρι που φυτρώνουν δίπλα στην φωτιά που άναψες, για να μαγειρέψεις.

Συλλογή άγριων βοτάνων και καρπών
Υπαίθριες αποστάξεις και εκχυλίσεις

Στο βασίλειο των φυτών, τα αιθέρια έλαια αντιπροσωπεύουν την πεμπτουσία του αρώματος και της γεύσης τους.

Ενημερώστε Με Για Τις Επόμενες Εμπειρίες

    Για ιδιωτικές και εταιρικές Εμπειρίες επικοινωνήστε μαζί μας,
    στέλνοντας email στο sales@nomadeetsauvage.gr